Begeleiding

  • Flevolands Symfonie Orkest o.l.v. Marion Bluthard

Op 9-9-1999 werd het Dronter Symfonie Orkest (DSO) opgericht als een regionaal orkest voor Flevoland en de Noord Veluwe. Als thuisbasis werd Dronten gekozen. Vanwege de regionale oriëntatie van het orkest is in 2004 de naam veranderd in Flevolands Symfonie Orkest (FSO).

Het orkest richt zich op de goede amateur die graag in orkestverband wil spelen. Het orkest bestaat uit leden die spelen op verschillend niveau. Door het samen stellen van een geschikt programmakeuze probeert het orkest voor alle leden een interessant programma samen te stellen. Naast het kunnen uiten van de musikale talenten van de leden hecht het orkest ook belang aan de sociale samenhang van het orkest.

Sinds augustus 2009 wordt het orkest gedirigeerd door Marion Bluthard.

Marion werd in 1970 in Stuttgart geboren en studeerde aanvankelijk Muziekwetenschap en Filosofie aan de Eberhard Karls-Universität in Tübingen, daarna volgde een muziekstudie aan de “Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst”in Stuttgart met de hoofdvakken orgel, koor en orkestdirectie en de bijvakken zang en fagot. In 1996 won Marion met het koorwerk “Kurze Zeit?” de compositieprijs van het “Festival für Europäische Kirchenmusik Schwäbisch Gmünd”.

In 1996 won Marion met het koorwerk “Kurze Zeit?” de compositieprijs van het “Festival für Europäische Kirchenmusik Schwäbisch Gmünd”. In 2006 kreeg ze de opdracht van Toonkunst Bussum, voor wie ze al talrijke bewerkingen en orkestraties (van o.a. Buxtehude, Satie, Castillo, de Falla) had verzorgd, een compositie voor groot symfonieorkest (“Mozaïek1”) te schrijven, wat ook op CD in de reeks “Lentewind” verscheen.

Meer informatie over het Flevolands Symfonieorkest op https://www.flevolandssymfonieorkest.nl/