Jurriaan Grootes - Dirigent

Sinds augustus 2003 is Jurriaan Grootes dirigent van de COV en van het Kamerkoor. Jurriaan is een veelzijdig en vakkundige dirigent die, vaak op humoristische wijze, de koorleden goed weet te inspireren.

Jurriaan Grootes studeerde muziekwetenschap aan de Universiteit van Utrecht en koordirectie aan de conservatoria van Hilversum en Amsterdam.Tevens volgde hij Masterclasses bij Hans van den Hombergh, Jos van Veldhoven, Ton Koopman, Peter Kooy e.a. en cursussen zoals de Kurt Thomas Cursus en de muziektheatercursus van SNK. In 2001 volgde hij een Masterclass bij Marcus Creed.

Naast de COV “Noord-West Veluwe” dirigeert hij het projectkoor Cogli Altri en het kamerkoor BonTon te Utrecht, het Vrouwenkamerkoor Driebergen e.o. en de popkoren van het Utrechts Centrum voor Kunsten. Tevens arrangeert hij koormuziek en muziektheaterwerken (zoals Carmen, Macbeth, maar ook lichte muziek)  en is hij docent bij de Stichting Buitenkunst.

Als zanger treedt hij incidenteel solistisch op. Met de Nederlandse Bachvereniging en met Capella Amsterdam zong hij op diverse concerten en heeft meegewerkt aan enkele CD-opnamen.

Naar de website van Jurriaan Grootes