Robbert Muuse

Robbert Muuse – bariton

De bariton Robbert Muuse studeerde bij Mya Besselink in Maastricht en in de Opernschule van Karlsruhe bij Donald Litaker, en volgde liedstudies bij Konrad Richter (Stuttgart), Hartmut Höll (Mozarteum Salzburg) en Julius Drake (Londen). Hij nam deel aan vele masterclasses bij o.a. Sir Thomas Allen, Barbara Bonney, Robert Holl, Hilde Zadek en Graham Johnson. Verder werd hij gecoacht door Helmuth Kolvenbach.

Hij won verscheidene prijzen, waaronder de MeesPierson Award 2004 in de serie ‘Jonge Nederlanders’ van het Concertgebouw in Amsterdam.

Sinds 1994 vormt Robbert Muuse een liedduo met de pianiste Micha van Weers. Samen gaven zij recitals onder meer in het Concertgebouw in Amsterdam, in Stuttgart, Karlsruhe, Salzburg en Parijs. Ook gaven zij masterclasses voor het liedgenre.

Robbert is een veelgevraagde concertsolist en vertolker van barokmuziek. Als operazanger vertolkte hij tientallen rollen in opera’s, o.a. Aeneas in Dido and Aeneas, Dottore Malatesta in Don Pasquale, Allazim in Mozarts Zaide en Guglielmo in Così fan tutte, Falke in Die Fledermaus, Sid in Albert Herring van Britten, Le Directeur in Les Mamelles de Tirésias van Poulenc, Escamillo in La Tragédie de Carmen, en andere opera’s van o.a. Händel, Purcell, Rossini, Leoncavallo en Britten.

Hij werkte met vele orkesten en ensembles, onder meer met dirigenten Jan-Willem de Vriend, Jurjen Hempel, Enrico Delamboye, Jos van Veldhoven en Ed Spanjaard, en met regisseurs Renate Ackermann, Lodewijk de Boer, Jan Bouws, Guy Joosten, David Prins, Saskia Boddeke en Peter Greenaway.

Hij was als solist te gast voor optredens in het Amsterdams Concertgebouw, festival Oude Muziek Utrecht, St John’s Smith Square in Londen, York, Stuttgart, Festspielhaus Karlsruhe, Salzburg en Cité de la Musique in Parijs, Israel, Riga en Miami