Frans Kokkelmans

Frans Kokkelmans

Frans Kokkelmans (geboren te Eys-Wittem) komt uit een muzikaal gezin en kreeg zo een voorliefde voor klassieke muziek meegegeven. Frans beschikt over een soepele stem met een breed bereik. Die souplesse dankt hij aan het feit, dat hij vanaf zijn 10de jaar het hele Gregoriaanse repertoire heeft leren kennen en zingen. Frans was dirigent bij diverse koren van verschillende aard.

Frans Kokkelmans studeerde aan het Conservatorium van Maastricht bij professor Mya Besselink en behaalde de diploma’s:

  • schoolmuziek
  • solozang Docerend en Uitvoerend musicus
  • Akte voor Operazang

Frans Kokkelmans volgde daarnaast privé-lessen bij: M.Röhrich Hülskötter, H.Branisteanu, John Bröcheler en Professor Baird. In 1986 nam hij deel aan een cursus barokmuziek gegeven door Lode Devos te Karlsruhe.

Na zijn studie werkte hij 6 jaar aan het “Stadttheater Aachen” alwaar zijn stem zich verder goed kon ontwikkelen. Tegelijkertijd was hij assistent van Mya Besselink gedurende 2 jaar en een jaar later werd hem aan het Conservatorium van Maastricht, een baan aangeboden als Hoofdvakdocent Klassieke Solozang.

Frans Kokkelmans zelf is naast zijn taak als kennisoverdrager aan jong klassiek zangtalent ook actief als Opera, oratorium, concert- zanger. Frans Kokkelmans vertolkte reeds diverse personages in Opera`s.

Frans Kokkelmans treedt met enige regelmaat op in diverse producties bij Opera- Zuid (Maastricht) en bij Zomer- opera Alden Biesen (B). In 2003 zong hij de hoofdrol in de Opera “Ibn Sina” gecomponeerd door Michiel Borstlap, waarvan de grootse wereldpremiere was in Quatar.

Frans Kokkelmans is een door heel Europa veel gevraagde solist in diverse oratorium-werken.