Aart Mateboer

Aart Mateboer – Tenor

Aart-mateboerTenor Aart Mateboer uit Kampen behaalde in 1993 zijn einddi¬ploma solozang aan het Conservatorium te Zwolle,waar hij studeerde bij Cilly Dorhout en Felix Schoonenboom. Daarna werd hij vele jaren gecoacht en gevormd door Hanneke Kaasschieter.

Aart Mateboer is een veelgevraagd solist bij met name oratoriumkoren. Zijn repertoire omvat o.a. aria’s uit Bachs Passionen, Weihnachtsoratorium, Hohe Messe, een groot aantal Bach-cantates, Messiah, Alexanders Feast en Judas Maccabeus (Haendel), Schöpfung en Jahreszeiten (Haydn), Paulus en Elias (Mendelssohn), een tiental Mozartmissen, Requiem (Verdi), Messa di Gloria (Puccini), Messe Solennelle en Stabat Mater (Rossini), Nicolas Cantata (Britten), Misa Criolla en Navidad Nuestra (Ramirez) en vele andere (ook hedendaagse) oratoria.

Ook zingt hij de rol van evangelist in de Mattheus, Johannes, Markus en Lukas Passion van J.S. Bach.

In 2000 werkte hij mee aan projecten van het Amsterdam Baroque Choir en de Rheinische Kantorei. Sinds 2002 zong hij veel als remplacant bij het Groot Omroepkoor, in 2009 is hij in vaste dienst gekomen bij dit topkoor.

Aart Mateboer werkte mee aan een twintigtal CD-opnamen en werkt ook regelmatig mee aan TV opnamen voor Nederland Zingt.

Met gitarist Berry Selles en celliste Corien Kok vormde hij het renaissancetrio “A Pilgrims Solace”, daarnaast was hij vele jaren cantor in de Nederlands Gereformeerde Kerk in Kampen en zong hij een aantal jaren bij het Urker Mannen Ensemble.

Naast zijn optredens heeft hij veel privé-zangleerlingen, is hij dirigent van het popkamerkoor Musical Art en is hij artistiek leider van de Close Harmonygroep The Dry Mills.

Met pianiste Philine Coops vormt hij een duo dat een zeer divers repertoire uitvoert.

Tenslotte is Aart Mateboer al jaren initiator en organisator van de jaarlijkse scratch in Kampen vlak voor de zomervakantie.