Zingen in coronatijd…

Alweer ruim 2 maanden oefenen we niet meer met het koor op de maandagavond in de Voorhof. Noodgedwongen zingen we online met elkaar, hoe mooi het ook is dat het kan, het haalt het niet bij echt samen zingen.
Op 12 maart, toen is besloten om de kooravonden voorlopig te stoppen, dachten we minstens tot zeker 1 juni. De maatregelen zijn de laatste weken sterk versoepeld. We mogen per 1 juni weer met 30 mensen bij elk jaar komen (mits afstand enz.) Het bestuur heeft overwogen in hoeverre vanaf 1 juni iets kan worden opgepakt.

Maar: er zijn nog heel veel vragen over het virus en met name zingen zou(??) een belangrijke besmettingsbron zijn. Daarom is besloten niet per 1 juni weer naar de kerk te gaan op de maandagavonden. Uiteraard is dit besluit genomen in overleg met de dirigent.
Voorlopig blijven we tot de Grote Vakantie dus ‘zoomen’ op de maandagavond. Niet ideaal, maar voor een aantal mensen een mooie manier om ‘op toonhoogte’ te blijven. Hopelijk kunnen we in september weer bij elkaar komen.
Het is nog afwachten in hoeverre het geplande concert in november 2020 door kan gaan.